VÝROBA VÍNA

Hrozny ze kterých vyrábíme naše vína, pěstujeme na starých viničních tratích, které využívali již naši předci, a jak naznala moderní věda, vybrali velmi dobře.

Hrozny zrající v našich vinohradech předávají vínu svou mineralitu a tělo, jihomoravské slunce jim pomáhá dodat potřebné množství cukru a naše oči a ruce na tento proces bedlivě dohlíží a pomáhají tak přírodě stvořit hrozny té nejvyšší kvality.

Zpracování hroznů probíhá původními postupy, kterými víno dělali naši dědové. To znamená, že do vína nic nepřidáváme a ani z něj nic neubíráme. Vyrábíme si vlastní zákvas pro jednotlivé odrůdy, takže do vína nepřidáváme žádné selektované kvasinky. Kvas samotný, chcete-li fermentace probíhá tedy spontánně s původní kvasinkovou kulturou, se kterou se již hrozny "narodily". Díky tomuto přístupu mohu vznikat vína plné chuti a osobitého charakteru.

Vína necháváme volně vyprávět svůj příběh a příliš do jejich přirozeného vývoje nezasahujeme. Zrají v dubových nebo akátových sudech různých objemů. Preferujeme delší maceraci (tj. kontakt slupky s moštem). Poté necháváme vína ležet na hrubých a následně jemných kalech. Až dozrají do patřičného stavu, lahvujeme je gravitačně přímo ze sudů. Poté si u nás ještě nějakou dobu poleží, než se dostanou k Vám. Při výrobě volíme raději cestu gravitační, která je pro víno přirozenější a proto používáme čerpadla jen výjímečně.

Věříme, že jen tento způsob výroby může vínu dopomoci vyprávět svůj příběh pravdivě.


Sklep - tady vidíte, co se všechno děje s hrozny, když je dostaneme ve vinobraní jak my říkáme "pod střechu".


Vinohrady - různá vývojová stádia hroznů